Ontwikkeling

Wanneer het gaat om de ontwerp- en ontwikkelingsfase van machines en productielijnen, zijn er verschillende stappen die moeten worden genomen om een succesvol eindproduct te verkrijgen.

Het idee tot concept brengen is de eerste stap in het proces. Hierbij moet er een idee worden gevormd over wat de machine of productielijn moet kunnen doen en welke functies er nodig zijn. Vervolgens moet er een concept worden ontwikkeld dat voldoet aan de gestelde eisen en wensen.

Wij betrekken u bij het ontwikkelingsproces; uw input is voor ons essentieel!

Het programma van eisen is een belangrijk document dat alle technische specificaties en eisen voor de machine of productielijn bevat. Dit omvat onder andere de vereiste snelheid, capaciteit, nauwkeurigheid, veiligheidsvoorschriften en nog veel meer.

Het doornemen van het idee en deze tot in detail bespreken met de klant is van groot belang om ervoor te zorgen dat het eindproduct voldoet aan alle wensen en eisen. Hierbij is input van de klant van groot belang om ervoor te zorgen dat het eindresultaat optimaal aansluit bij de behoeften van de klant.

Een conceptueel voorstel vóór de daadwerkelijke productie? Natuurlijk!

Het conceptueel voorstel is de volgende stap. Hierbij wordt het idee in detail uitgewerkt en wordt er gekeken naar hoe de machine of productielijn eruit zal komen te zien en hoe deze zal werken. Het schetswerk is een belangrijke stap in het proces, omdat dit de visualisatie van het concept mogelijk maakt. Dit omvat het maken van schetsen en tekeningen van het concept, zodat de klant een beter beeld krijgt van het uiteindelijke ontwerp.

De testfase/3D printing is de laatste stap in het proces. Hierbij wordt het ontwerp getest en gevalideerd voordat de machine of productielijn daadwerkelijk in productie wordt genomen. Door middel van 3D printing kunnen prototypes worden ontwikkeld, waardoor het ontwerp beter gevisualiseerd kan worden en eventuele fouten of problemen op tijd opgespoord kunnen worden.